Bouwinspecteurs Nederland beeldmerk

Bouwinspecteurs

Betoninspectie

Wat houdt een Betoninspectie in?

Beoordeeld op risico en veiligheid.

Betonschade aan begane grondvloeren (Kwaaitaal- of Mantavloeren), uitkragende balkons, galerijen enzovoorts worden grondig geinspecteerd en beoordeeld op risico en veiligheid.

Door instortingen van balkons en/of galerijen is er meer aandacht gekomen voor het onderhoud en inspecties. Daarmee kan namelijk in een vroeg stadia ontdekt worden of er mogelijke bouwfouten zijn of constructies die aangepast c.q. vernieuwd of hersteld dienen te worden.

Het onderzoek aan de balkonvloeren moet worden uitgevoerd conform de CUR-Publicatie 245-2012 (onderzoek naar en beoordeling van de constructieve veiligheid van uitkragende betonnen vloeren van galerijflats).

Zaken die onderzocht worden:

  • Scheuren in beton
  • Inwaterende constructiedelen
  • Aantasting wapening door dooizouten (Chloride aantasting)
  • Putcorrosie van de wapening ter plaatse van de aansluiting aan de vloeren (optie)
  • Aantasting draagconstructie


Het ministerie van Binnenlandse Zaken adviseert gebouweigenaren onderzoek naar de veiligheid van deze constructie uit te laten voeren.

Bouwinspecteurs Nederland landkaart

Zoek in uw provincie de Bouwinspecteur die u het meeste aanspreekt. Per Bouwinspecteur ziet u de specialismes, de woonplaats en de beoordelingen. Wilt u meer te weten komen over de Bouwinspecteur? Bekijk dan zijn/haar profiel.

Heeft u een keuze gemaakt? Klik dan in het profiel van de Bouwinspecteur op de knop dat u diegene als Bouwinspecteur wilt. Uiteraard is de aanvraag volledig vrijblijvend.

U ontvangt direct een offerte of er wordt bij vragen contact met u opgenomen om de opdracht door te nemen. Wilt u gebruik maken van het voorstel? Hartstikke goed, gefeliciteerd met het vinden van uw Bouwinspecteur!