Bouwinspecteurs Nederland beeldmerk

Bouwkundige keuring Leiden

Wilt u een prachtig historisch pand kopen in het centrum van Leiden? Of een wat moderner huis? Wellicht wilt u een bedrijfspand kopen in Leiden. In al deze gevallen kan het verstandig zijn om uw nieuwe aankoop te onderwerpen aan een bouwkundige keuring.

Bouwkundige keuring voor aankoop

Het ideale moment voor een bouwkundige keuring van uw beoogde pand in Leiden is voorafgaand aan de aankoop. Daarmee verstevigt u namelijk uw positie tijdens de onderhandelingen over de prijs. Als blijkt dat er in de woning in Leiden achterstallig onderhoud is, kunt u dat meenemen in de onderhandeling. Overigens kunt u ook als verkoper een verkoopkeuring laten uitvoeren om te laten zien dat het pand tiptop in orde is – en zo uw vraagprijs verhogen.

Bouwkundig rapport Leiden

Wanneer u een bouwkundig rapport laat opmaken, kan dat niet alleen tijdens de onderhandelingen van pas komen. In sommige gevallen vraagt uw hypotheekverstrekker er ook naar. Bijvoorbeeld als de taxateur heeft geconstateerd dat het achterstallig onderhoud meer dan 10% van de taxatiewaarde bedraagt. Ook bij het aanvragen van NHG is een bouwkundig rapport soms verplicht.

Kosten bouwkundige keuring Leiden

Een bouwkundige keuring door een expert van Bouwinspecteurs.nl is er al vanaf €395,- incl. btw. Het bouwkundig rapport dat uw inspecteur voor u opmaakt, ontvangt u al binnen één werkdag na de inspectie. U vindt hierin een uitgebreide fotoserie én een opsomming van eventuele gebreken. Daarbij geeft uw bouwinspecteur ook een raming van de te verwachten herstelkosten daarvan.

Bouwinspectie Leiden

Wanneer u kiest voor Bouwinspecteurs.nl kiest u voor een landelijk opererende organisatie, waarbij experts uit Leiden zijn aangesloten. Zij kennen de situatie in de stad en de omgeving van Leiden en weten daarom precies waarop ze moeten letten, wanneer ze een bouwkundige keuring uitvoeren.

Vraag uw bouwinspectie in Leiden aan

Wilt u een bouwinspectie laten uitvoeren in Leiden, of wilt u meer weten? Neem dan vandaag nog vrijblijvend contact met ons op. Bel of mail ons voor meer informatie of vraag meteen uw bouwinspectie aan.